W miniony weekend, 24 i 25 maja, dziedziniec przed Forum Gdańsk zmienił się w kolorowe i pachnące serce kulinarnego świata. Wszystko za sprawą 28. edycji Festiwalu Smaków Food Trucków wydarzenia, które od lat przyciąga miłośników dobrej kuchni i plenerowej atmosfery
Smaki świata w zasięgu ręki
Na odwiedzających czekała prawdziwa kulinarna podróż bez konieczności opuszczania Trójmiasta. Na miejscu można było spróbować specjałów z niemal każdego zakątka globu, od pikantnych dań kuchni meksykańskiej, takich jak tacos, quesadille i burrito, przez włoską pastę podawaną z koła parmezanu, po aromatyczne argentyńskie empanadas i hiszpańskie churrosy. Nie zabrakło również mniej znanych propozycji, jak przysmaki kuchni salwadorskiej. Dla wielbicieli klasyki dostępne były kultowe burgery, frytki belgijskie i inne streetfoodowe dania.
Goście mogli odpocząć w specjalnie przygotowanej strefie relaksu z leżakami i wygodnymi miejscami do konsumpcji.
Ci, którzy nie mieli jeszcze okazji na wzięcie udziału w wydarzeniu, mogą to jeszcze zrobić do niedzielnego wieczora.
Komentarze (0)