Miody z lokalnej pasieki, domowe przetwory, własnoręcznie lepione pierogi, pachnące wypieki czy oryginalny keczup z cukinii – to wszystko i jeszcze więcej można będzie znaleźć podczas najbliższych „Żuławskich Smaków”.
Jarmark odbędzie się 6 i 7 października, jak zawsze w pasażu centrum, w godzinach 10.00-21.00.
W tych dniach regionalni wytwórcy żywności zaproponują swoje produkty wytwarzane zgodnie z idą „slow food”, czyli z naturalnych składników, bez sztucznych dodatków, we własnych domowych manufakturach. Ponadto są one przygotowywane zgodnie z tradycyjną żuławską recepturą.
„Październik to szczyt sezonu na miody czy różnego rodzaju przetwory. Jarmark będzie idealną okazją, by uzupełnić swoje domowe spiżarnie na jesień, w tego rodzaju produkty, które dodatkowo wyróżniają się swoją jakością oraz niepowtarzalną tradycją kuchni żuławskiej” - mówi Anita Mieszkowska, Marketing Manager Centrum Handlowego Osowa.
„Żuławskie Smaki” to nie tylko żywność. Od kilku edycji znaleźć tu można bowiem również wykonane na szydełku oryginalne, kolorowe zabawki i ozdoby.
Podczas październikowej odsłony jarmarku do CH Osowa zawitają „Miody Gustawa”, „Słodki Zakątek”, „Ekologiczne Gospodarstwo Rolno Szkółkarskie Jaworscy”, „Żuławski keczup z cukinii”, „Pierogi Halinki” oraz „Szydełkowa Madzia”.
Kolejna jesienna odsłona jarmarku w CH Osowa odbędzie się w listopadzie.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.